След Тереза Мей днес и Ангела Меркел се отправи на

...
След Тереза Мей днес и Ангела Меркел се отправи на
Коментари Харесай

Меркел на обиколка в Африка за да ограничи нелегалната миграция към Европа

След Тереза Мей през днешния ден и Ангела Меркел се насочи на обиколка в Африка. И до момента в който английският министър председател желае да заздрави комерсиалните и стопански връзки с по-големите африкански страни преди Англия да напусне Европейски Съюз, немският канцлер се надява на съдействие в ограничението на миграцията към Европа.

За мнозина Африка е континентът на гузната съвест на Европа. За държавното управление на Германия той е континентът на възможностите. Берлин вижда в Африка капацитет за вложения, само че остава правилен на правилото си, че икономическата помощ идва при изпълнени условия. Едно от тях сигурно е ограничението на аргументите, млади африканци да поемат към Европа.

Преди да отпътува за Сенегал, Гана и Нигерия канцлерът Ангела Меркел съобщи: " Икономическото съдействие е доста значимо, тъй като африканските страни са млади, там живеят доста младежи, които имат потребност от професионално образование и работа. Това от своя страна има отношение към тематиката за незаконната миграция. В Африка към момента има доста нерешени спорове, което кара доста хора да изберат рисковия път на незаконната миграция. "

За това, какъв брой значима е тематиката миграция за Меркел, приказва и фактът, че тя отива за повторно в Африка за последните две години.

Избраните за визитата й страни също не са инцидентни: повече от половината население на Сенегал е под 18 години, а младежката безработица е над 60%. Двама от трима сенегалци декларират, че желаят да изоставен родината си.

Нигерия е най-многолюдната африканска страна с население близо 150 милиона, а тероризмът в страната е съществена причина за емиграцията на младите нигерийци.

Гана, третата страна, която Меркел ще посети тази седмица, има комерсиално съглашение с Европейски Съюз, което анулира митата върху съвсем всички европейски артикули, и на процедура символизира двойният критерий, с който мери евросъюзът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР