След тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия”, при която пострада екип

...
След тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия”, при която пострада екип
Коментари Харесай

Центърът за спешна помощ в Ихтиман остава без екип

След тежката злополука на автомагистрала „ Тракия”, при която пострада екип на спешна помощ, Центърът за незабавна здравна помощ в Ихтиман няколко пъти седмично остава лекари.

На 16 юли автомобил се врязва в кола за спешна помощ, оказваща помощ на Автомагистрала „ Тракия”. Тогава екипът от Спешния център пострада тежко. Оказва се, че в този момент няма кой да поеме дежурствата му,

Над 30 000 души разчитат на единствената кола за спешна помощ, с която разполага центърът. Екипът дава отговор за две общини, 32 села и три автомагистрали.

„ Днес нямаме мобилен екип в ихтиманския филиал, създали сме такава организация, че филиалите от Елин Пелин и от Костенец да покриват този район”, разяснява доктор. Кирилов, завеждащ работна промяна в Центъра за незабавна здравна помощ – София.

От Спешния център в Елен Пелин признават, че мъчно се оправят с работата. Там също работи единствено един екип и по тази причина дежурствата на някои от медицинските служащи не престават и след работно време, като стигат и до 15 часа на промяна.

Така постоянно Елин Пелин също остава без доктор, а на адреси се изпращат фелдшери и медицински сестри.

От спешна помощ приканват да не се злоупотребява със незабавните позвънявания и се надяват скоро центърът още веднъж да работи обикновено.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР