След стрелба в училище законодателите от Тенеси не се очаква да поемат контрол върху оръжията на специална сесия

...
НАШВИЛ, Тенеси (AP) — Депутатите от Тенеси ще се чукат
Коментари Харесай

НАШВИЛ, Тенеси (AP) — Депутатите от Тенеси ще се чукат в понеделник за специална сесия, произтичаща от стрелба в начално училище в Нашвил, която остави шестима убити, включително три малки деца.

Въпреки това, дори след като стотици обществени организатори, семейства, протестиращи и много други прекараха месеци в молба на законодателите да обмислят приемането на мерки за контрол върху оръжията в отговор на стрелбата, Републиканската партия- доминираната Държавна палата е неочаквано да направи това.

Вместо това републиканските лидери са съсредоточени върху напредъка на предложения, които биха затегнали наказанията за жестоките престъпници, твърдейки, че поставянето на ограничения върху оръжията би направило много малко за възпиране на онези, които искат да причинят вреда . Други членове на Републиканската партия представиха предложения за увеличаване на ресурсите за психично здраве и мерките за сигурност в училищата.

На 27 март 27-годишен стрелец откри огън в християнско начално училище в Нашвил и уби шестима души, включително трима млади студенти. Стрелбата допринесе за рекордно темпо за масови убийства в САЩ тази година и поднови контрола върху облекчените закони за оръжията в Тенеси.

Републиканският губернатор Бил Лий първоначално настоя законодателите да приемат законодателство, което временно ще премахне оръжията от хората, които показват признаци на потенциално насилствено поведение. Но въпреки провеждането на стотици срещи със законодатели и политически експерти през лятото, Лий наскоро призна, че не разполага с необходимите спонсори, за да представи предложението за специалната сесия.

В понеделник, на пресконференция с Moms Demand Action for Gun Sense в Америка, актрисата Мелиса Джоан Харт разказа как е помогнала на клас от детски градини, бягащи от The Covenant School, стреляйки през магистрала.

Харт каза, че се е преместила в Нешвил от Кънектикът и че децата й са посещавали училище близо до началното училище Санди Хук, когато 26 деца са били застреляни и убити там през 2012 г. Тя каза, че децата й посещават училище до частното училище Christian Covenant.

„Стоя тук пред вас днес, 11 години по-късно, на почти хиляда мили от окръг Феърфийлд (в Кънектикът). И въпреки това водим същия разговор, който водихме на 14 декември 2012 г. и всеки ден оттогава. Виковете ни не се чуват и децата ни носят тежестта,” каза Харт.

Някои противоположни промени в законите за оръжията също проведоха демонстрации в понеделник, включително кратка поява на членове на Гордите момчета , неофашистката група от самоопределящи се „западни шовинисти“. Групата разпъна знамето си, докато привържениците на контрола върху оръжията проведоха молитва пред Капитолия в Тенеси, преди да напуснат.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР