След статията на Politico, която предизвика вниманието на народните представители

...
След статията на Politico, която предизвика вниманието на народните представители
Коментари Харесай

Таблици показаха колко струват бензинът и дизелът у нас към днешна дата

След публикацията на Politico, която провокира вниманието на народните представители в Народното събрание, от Министерство на стопанската система и промишлеността изпратиха настоящи таблици за цените на бензина и дизела в България и редица други страни в Европейския съюз. 

Справката е направена посредством уеб страницата fuelo.eu. От данните излиза наяве, че междинните цени на бензина А95 в България към дата 9 ноември възлизат на 1,472 евро. Страната ни се подрежда на трето място след Румъния и Полша по цена на бензина. 

За дизела обстановката е съвсем същата. Като съдим по данните - България е на второ място с цени от 1,457 евро и е на второ място по евтини горива след Румъния.

Данните за останалите страни можете да видите в галерията ни.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от парламентарната естрада шефът на енергийната комисия Делян Добрев съобщи, че " в 12 страни от Европейски Съюз бензинът и дизелът са по-евтини, от дерогацията печели единствено Кремъл ".

Според данните, които са изпратени от Министерството на стопанската система и промишлеността най-скъпо се търгуват бензинът и дизелът в Швейцария и Нидерландия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР