След срещата с родители на ученици от началния курс в

...
След срещата с родители на ученици от началния курс в
Коментари Харесай

Умуват къде да сложат малките ученици, които останаха у дома заради затворено школо

След срещата с родители на възпитаници от началния курс в СУ “Йордан Йовков “ през вчерашния ден кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и зам.-кметът по строителство инж. Катя Митовска се срещнаха и шефът на дирекция „ Хуманитарни действия “ Ширин Сюлейман направиха оглед на материалната база в две професионални гимназии в града, в които могат да учат присъствено възпитаници от СУ “Й.Йовков “.

"Срещнах се с шефовете на професионалната гимназия “В.Левски “ госпожа Нина Терекиева и на професионалната гимназия по строителство „ Хр.Смирненски “ госпожа Дария Димитрова. На срещите беше контрактувано ПГ “В.Левски “ да даде за прилагане 6 класни стаи, а ПГ по строителство - 2 и 3 етаж на постройката - общо 9 класни стаи, които да се употребяват краткотрайно за присъствено образование на децата от учебно заведение „ Й.Йовков “, разкри кметът.

Тези пространства са употребени два пъти от възпитаници в кърджалийското СУ “Отец Паисий “ по време на ремонта при осъществяване на плана за просветителна инфраструктура и при ремонта на авариралото стълбище.

Общината ще изпрати дбес писмо до управлението на СУ “Й.Йовков “ с опциите за образуване на образователен развой на 410 деца от първи до четвърти клас в посочените гимназии.

Също през днешния ден представители на общината ще създадат оглед и ще обсъдят опциите за даване краткотрайно на класни стаи за образование на възпитаници от 5 до 12 клас от СУ “Й.Йовков “ в ПГ по електроника, ПГ по земеделие и селско стопанство “ и СУ “Владимир Димитров-Майстора “.

В СУ “Й.Йовков “ следва замяна на авариралата отоплителна апаратура, която не може да се ремонтира и ще се премине към отопление с газ на цялата постройка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР