След смяната на ръководството на приюта за безстопанствени кучета в

...
След смяната на ръководството на приюта за безстопанствени кучета в
Коментари Харесай

След смяната на ръководството: Коцев посети лично приюта за безстопанствени кучета в Каменар 

След промяната на управлението на приюта за безстопанствени кучета в Каменар, кметът на Варна Благомир Коцев реши да посети персонално приюта, написа той във персоналния си профил във Фейсбук, видя Varna24.bg. Според Коцев нов приоритет е да се подобрят изискванията за кучетата, подслонени там. Той изброи и аспектите, по които работят, които включват храна, температура, вода, пространства и материална база. Представяме ви останалата част от обявата на кмета:

Храна: Има задоволителни количества, само че доброволците и управлението на приюта ще работят дружно за набиране на в допълнение храна за животните. Благодаря на донорите за тяхната подготвеност да дават по-специална храна за кучетата в приюта. Тя е основна за тяхното пълноценно възобновяване, защото доста от тях идват в приюта заболели или ранени.

Температурата : Ще отделим пари за неотложни усъвършенствания предвид на минусовите температури.

Вода : Вече е обезпечена топла вода за кучетата.

Помещенията : В идващите месеци съм дал задача да се отдели запас за цялостна рехабилитация на приюта. Това включва както базови неща като осветяване и вентилация, по този начин и възстановяване на материалната база.

Материална база: Търсим метод да подобрим изискванията в хирургията и пространствата за кастрация на територията на приюта. Отделно от това приготвяме и оборудваме фургони за операции.



От новото ръководство на приюта споделят на кмета, че бездомните кучета в региона са към 5,000, а в самия подслон са настанени 83 кучета към сегашния миг. От новородените кученца в региона, към 9 хиляди годишно, оживяват едвам 2,000.

" За да се овладее популацията на бездомните кучета, кастрациите в региона годишно би трябвало да са сред 1,800 и 2,000. Затова обаче ще би трябвало да ангажираме и външни клиники. В приюта в действителност за 4 години са осъществени едвам 400 кастрации, което е извънредно незадоволително. Освен фрапантното увеличение на броя на осъществяваните операции, би трябвало да се основат цифрови регистри, да се постановат санкции за занемаряване и да се управлява по-стриктно процесът на чипиране ", споделя Коцев.

Според него казусът с бездомните животни във Варна е дълготраен и комплициран, само че към този момент се работи по решенията:

" Благодаря на доброволците и жителите, ангажирани със ориста на четириногите ни другари. Само по този начин можем да реализираме хуманното отношение, което заслужава всяко живо създание. Заедно. Водени от убеждението, че както се отнасяме към животно в неволя, по този начин бихме се погрижили и за околните си ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР