След случая ръководителят на отдел Кадри на Европол Масимилиано Бетин

...
След случая ръководителят на отдел Кадри на Европол Масимилиано Бетин
Коментари Харесай

Пробив в сигурността на Европол - откраднали досиета на топ полицаи от секретно хранилище


След случая ръководителят на отдел " Кадри " на Европол Масимилиано Бетин е пуснат в насилствен отпуск, споделят информаторите на " Политико ".

В известието по вътрешната мрежа на полицейската работа на Европейски Съюз е било огласено още, че " на фона на произтеклите събития ръководителят на отдел " Човешки запаси " Масилиано Бетин няма да е разполагаем до второ разпореждане " и че " ръководителят на административния отдел ще поеме ръководството на този отдел ".

Имейл, изпратен от " Политико " на служебната е-поща на Бетин, е получил автоматизиран отговор, гласящ " Благодаря за вашето известие. В момента не съм разполагаем. Нямам достъп до моите известия ". Статусът в профила на Бетин в професионалната платформа " Линкдин " (Linkedin) е " настоящ претендент " за работ а. Самият Бетин е отказал коментар за " Политико ".

Хранилището, където са се държали хартиените досиета, е било с стеснен достъп - единствено за избрани хора от личния състав. На пръсти се броят лицата, които са знаели шифъра на сейфа , в който са били изнесените документи, споделя за " Политико " източник, осведомен с протокола.

Бетин, който е оглавявал италианската полиция, е бил назначен за шеф на отдел " Кадри " в Европол през 2016 година. Служителите на организацията са над хиляда и четиристотин, отбелязва " Политико ".

Европейският контролен орган по отбрана на данните също е бил известен за случая. Оттам са отказали изказване " на този стадий от следствието ".

Пресслужбата на Европол също е отказала коментар с аргумента, че " не е в състояние да разяснява " вътрешни каузи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР