След скандалния запис от заседание на медицинския съвет на Пирогов,

...
След скандалния запис от заседание на медицинския съвет на Пирогов,
Коментари Харесай

“Трябва да се направи всичко възможно да усетят болката тия хора”: Кой се страхува от пациентите?

След скандалния запис от съвещание на медицинския съвет на " Пирогов ", който разкри шокиращи мнения на лекари от болничното заведение по адрес на Ани Стоянова - майката на умрялата 15-годишна Даная - заканите не престават. В свое видео послание във Фейсбук юристът по здравно право Мария Петрова съобщи, че на собствен ред е получила предизвестие, в случай че не спре да разяснява проблема и да укорява ръководителите на някои лечебни заведения, “дори децата ѝ да умират по стълбите, никой няма да ги пусне вътре ”.

В ефира на Дарик адв. Петрова съобщи, че протичащото се е " естественото продължение на плаващите пясъци, които са обхванали всеки един бранш в страната ".

" Това продължава, тъй като опазването на здравето е превзето, безусловно, от един доста стеснен кръг лица, които имат голям финансов интерес да го държат в тази обстановка, тъй като опазването на здравето се явява един доста добър източник от приходи на партийците ".

Петрова напомни журналистически следствия, които разкриват, че от джоба на данъкоплатеца едно лекарство може да се купи за 50 лева, само че и за 1200 лева

“Защото страната е безпределно неприятен собственик, поставяща болните хора в един здравен геноцид. В същото време всички очи са вперени в бездействащия министър, който все по-малко, и да желае, може да одобри нещо в посока смяна. В периферията изтласкваме сериозния състезател, който никой не вижда, в лицето на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), която борави с запас от над 8 милиарда лева ", съобщи адв. Петрова.

" Здравният министър работи доста значими неща, само че един човек, който не може да освободи шефа на неговата болница, тъй като той (бел. ред. министърът) е принципал, това е политическо изтощение. Човек би трябвало да си знае границите. Не знам с какво един, оставащ мнение у мен за почтен и заслужен човек, е изкривен до степен да чака ротацията, с цел да си подаде оставката, тъй като е безпомощен да направи каквото и да е ", разяснява още адв. Мария Петрова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР