След скандала: МОН каза махат ли Аз съм българче“ от

...
След скандала: МОН каза махат ли Аз съм българче“ от
Коментари Харесай

След скандала: МОН каза махат ли „Аз съм българче“ от учебниците


След абсурда: МОН сподели махат ли „ Аз съм българче “ от учебниците. В никакъв миг и под никаква форма не е обсъждана смяна в проучването на стихотворението „ Аз съм българче “ от Иван Вазов. Това се показва в безапелационна обществена позиция на
Министерството на образованието и науката (МОН).
Повод за нея са поредност от погрешни внушения на политици, които през последните дни популяризират подправени изказвания, свързани с творбата и проучването ѝ в българските учебни заведения, показват от пресцентъра на МОН.

„ Стихотворението „ Аз съм българче “ се учи още в първи клас. В утвърдената образователна стратегия на МОН, която е наложителна за всички учебни заведения в Република България, е записано, че учениците
би трябвало да могат да рецитират творбата.
Внушенията, че са вероятни промени поради непознати жители, са лишени от смисъл, защото в България от години има възпитаници с друго поданство, които се образоват в българската просветителна система.
За тях важат същите правила и в този
смисъл те би трябвало и се научават да рецитират „ Аз съм българче “ още в първи клас. Опитът демонстрира, че това не съставлява компликация за децата ”, разясняват от министерството.

„ Само преди няколко месеца завърши прегледът на образователните стратегии, включително в тези за първи клас. Нито в крайните текстове, нито в хода на разискванията, са били коментирани каквито и да е промени, свързани
със стихотворението „ Аз съм българче “.
Това е още едно доказателство, че сходни разисквания не са водени по никакъв метод в никакъв миг в Министерството на образованието и науката ”, споделят още експетите.

МОН за следващ път приканва политиците да не спекулират с българското обучение с политически претекстове – сходни дезинформации са освен нездравословни, само че и рискови, се споделя в позицията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР