След силния порой вчера, Карлово е в частично бедствено положение.

...
След силния порой вчера, Карлово е в частично бедствено положение.
Коментари Харесай

Десетки къщи са пострадали от наводнението в Карлово

След мощния проливен дъжд през вчерашния ден, Карлово е в отчасти бедствено състояние. Пострадали са 40 къщи, магазини, офиси и професионалната гимназия по железопътен превоз " Христо Смирненски ". Прави се списък на вредите. София и Пловдив изпращат спешни екипи към Карлово.

Безсънна и тежка нощ за хората, чиито дворове и приземни етажи останаха под вода.

Една от най-потърпевшите къщи е на Недялка Пенева, която по това време била с внука си. Стихията отнесла вратата на двора и го напълнила с огромна количество земна маса и отпадъци.

Най-много от бедствието пострада учебното заведение по железопътен превоз. Стихията отнесе входа към постройката и наводни дребния корпус и новата образователна лаборатория. Директорът е обезпокоен, че идните държавни зрелостни изпити няма да могат да се проведат в гимназията.Първата вълна е отнесла най-близката баничарница под учебното заведение. По това време вътре са били наемателя и двама чиновници. Върху единия от тях пада врата, а стъкло го порязало по ръката. По знамение съумели да се спасят в буса, който бил паркиран начело.

За да окажат психическа помощ на място през днешния ден дойдоха чиновници на БЧК Пловдив.

Комисия от Община Карлово стартира да разказва вредите по инфраструктурата и потърпевшите къщи и магазини. Собствениците ще могат да получат по една минимална работна заплата за страната, а в случай че имат застраховка ще има бъде издадена записка с която да кандидатства за средства пред застрахователните сдружения.

Автор: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР