След сигнала за теч на мазут от потънал преди век

...
След сигнала за теч на мазут от потънал преди век
Коментари Харесай

Все още изтича мазут от 100-годишния кораб край Созопол, тепърва ще правят план за дейстиве

След сигнала за теч на мазут от потопен преди век транспортен съд край Созопол остава въпросът заплашен ли е регионът от екологична злополука. Все още изтичат дребни количества гориво от потъналия транспортен съд, оповестиха в ефира на bTV от екипа, който управлява интервенцията по обезопасяването на плавателния съд.

Първо ще бъде изработен оглед на мястото, ще бъде формиран проект за деяние, ще се реши времето и тогава ще може да се работи, посочи капитан Живко Петров, шеф на Изпълнителната организация „ Морска администрация”.

В интервенцията под вода ще се включи и Михаил Заимов, който е подал сигнала за изтичащото гориво. По думите му не може да се каже какъв брой тъкмо гориво е изтекло в морските води.

Става дума за потопения от мина през 1921г. американски товарен транспортен съд, който по този начин и не доближава българския бряг. Потопен е на към 10 км от Созопол и лежи от този момент на своя десен ръб на дълбочина към 30 метра. След мощните морски течения обаче резервоарите изпускат останалото през годините течно гориво.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР