След серия атентати през миналите няколко години Египет като че

...
След серия атентати през миналите няколко години Египет като че
Коментари Харесай

Египет: Новата стара любима дестинация на милиардерите

След серия атентати през предишните няколко години Египет сякаш изгуби славата си на обичана туристическа дестинация. 2019 година обаче ще възроди интереса към северноафриканската страна.

Или най-малко това чакат специалистите от организацията за първокласни пътувания Original Travel, които слагат Египет измежду най-желаните места за пътешестване на милиардерите по света през тази година. Богатата на история, просвета и първокласни курорти страна има доста какво да предложи и за най-изтънчените усети.

Експертите от компанията слагат точно нея измежду топ на желанията на заможните туристи, като присъстващите в класацията дестинации са подредени по отношение на броя резервации за 2019 година. Прогнозите са за троен растеж на туристическият през актуалните 12 месеца.

" Повечето хора възприемат Египет като дестинация, която би трябвало да видят през живота си. А има и доста, които избират да се връщат там още веднъж и още веднъж ", изяснява пред Business Insider Амелия Стюарт, която е представител на Original Travel.

Тя поучава хората, които са се запътили натам, да изберат за посещаване интервала сред октомври до март.

Според специалиста едно от наложителните места там е Александрия, учреден от Александър Велики. На брега на Средиземно море там може да бъде видята Александрийската библиотека, която е най-голямата библиотека през античните епохи и център на знанието и науката.

По думите на Стюарт един от харесваните от множеството гости маршрут е разходката по Нил сред градовете Луксор и Асуан, където могат да бъдат видени редица археологически обекти.

Първият от тях е прочут като " най-големият музей под намерено небе ". В непосредственост до него се намират Храмът на Амон-Ра, а против Луксор на другия бряг на Нил са Долината на царете и Долината на цариците.

В района заможните гости могат да отседнат в бутикови хотели с интериор, въодушевен от богатата история на Египет. В тях нощувките костват обичайно по няколко стотин $.

Друго наложително място е столицата Кайро, където първокласните хотели по поречието на Нил може да костват близо 1000 $ на вечер. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР