След създалата се паника сред родители в Сливен, които вчера

...
След създалата се паника сред родители в Сливен, които вчера
Коментари Харесай

След истерията в Сливенско: Кой предизвика страха сред родителите и децата?

След създалата се суматоха измежду родители в Сливен, които през вчерашния ден изведоха децата си от значително учебни заведения в града поради слух, че ще им лишават децата, ситуацията в града през днешния ден е по-спокойна, през вчерашния ден към 30% от учениците се върнаха в час. Днес родителите водят децата си, тъй че се чака последователно те да се завърнат в класните стаи. Защо се стигна до тук и по какъв начин бе овладяна тази в действителност доста сериозна обстановка? За тези въпроси дадоха отговор Антония Захариева, ромска асоциация за протекция на децата, и Илия Михайлов, ръководител на християнския център " Сдружение с идеална цел ", а в студиото на " Сутрешен блок " разговаряхме с Елеонора Лилова - ръководител на Държавната организация за протекция на детето.

Антония Захариева, ромска асоциация за протекция на децата: Причините аз няма по какъв начин да ги знам, само че това, което ми изниква на пръв прочит, е, че идват избори и може би някъде някой е решил, че би трябвало по някакъв метод да сплаши ромите да не гласоподават. Не мога да кажа за какво, само че тази акция не върви от през вчерашния ден или от оня ден, това се случва от повече от 10 дни.
По принцип няма подобен закон, няма кой да ви вземе децата, такова нещо няма по какъв начин да се случи, безапелационна бе тя.

Илия Михайлов отхвърли тези сигнали, че държавните институции ще лишават децата, да идват от пасторите.
Илия Михайлов, ръководител на християнския център " Сдружение с идеална цел ": Това беше една клевета от страна на хора с болен мозък да кажат, че това е самодейност на пасторите.

От Държавната организация за протекция на детето още веднъж повториха, че никой няма желание да лишава деца. Агенцията и обществените служащи се наместват единствено в случаите, когато децата имат проблеми.
Елеонора Лилова - ръководител на Държавната организация за протекция на детето: Може да сте сигурни, че в действителност не се плануват нито от страна на Държавната организация, нито от страна на обществените служащи, които са в дирекциите обществено подкрепяне, такива нарочни дейности да се вземат деца дали от учебно заведение, дали от домове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР