След ротацията се виждам като вицепремиер. Това заяви премиерът Николай

...
След ротацията се виждам като вицепремиер. Това заяви премиерът Николай
Коментари Харесай

Акад. Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер

" След ротацията се виждам като вицепремиер ". Това съобщи министър председателят Николай Денков след церемонията по откриването на тунел „ Железница ”. Той посочи, че не са водени спомагателни диалози, защото вицепремиерът Мария Габриел е в чужбина. " Очаквам, като се върне от чужбина, да даде знак по кое време е подготвена за диалози ", добави той, като съобщи: " Разбира се, политическата среда, както виждате, е сложна. Така че всеки от нас би трябвало да се оправя с това, че имаме доста комплицирана Конструкция, която би трябвало да вземе решение. За да можем да се оправим, би трябвало доста правилно да се гледа кое решение зависи от Народното събрание, кое решение зависи от държавното управление, кое е обвързвано с регулатори, които не са нито към Народното събрание, нито към държавното управление. Това, което доста постоянно виждаме, е разбъркване на тези разнообразни функционалности и благоприятни условия, и оттова търсене на решението по най-правилния метод ".

" Това, което виждаме, е че решенията се взимат в Народното събрание и в Министерския съвет. Това, че президентството евентуално има някакви аспирации към взимането на решение, е проблем на президентството. Има си Конституция, има си разделяне на управляващите. Това, което постоянно виждаме, е предпочитание да се нападат институции, които си извършват отговорностите тъкмо по този начин, както са писани в Конституцията и в законите. Така че това е проблем на президентството ", добави министър председателят.

" Това е процедура, която се употребява и в другите страни. Това, което тя подкрепя, от една страна, по-ясно се структурират връзките сред двете приходни организации, тъй че могат да си координират дейностите. А от втора страна, това ще понижи административната тежест, тъй като за бизнеса това значи, че ще има едно само гише, с което ще контактуват. От трета страна, за всеки, който управлява приходите, ще бъде доста по-лесно да вижда всичко на едно. Аз, както знаете, вярвам във финансовия министър, че щом е решил това, ще има своите позитивни резултати ", съобщи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР