След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам нататък ще видим

...
След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам нататък ще видим
Коментари Харесай

Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам нататък ще видим

След ротацията се виждам като вицепремиер, оттова нататък ще забележим - предстоят договаряния, сподели министър председателят Николай Денков пред публицисти след откриването на тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “.  Имам доверие на Мария Габриел, тя е човек, който има тези европейски полезности, които аз споделям, имаме общи цели. Политическата среда е много сложна, всеки от нас би трябвало да се оправя с това, че имаме доста комплицирана структура, която би трябвало да взема решения, уточни още Николай Денков. Мария Габриел е в чужбина, чакам като се върне да даде знак, когато е подготвена, да проведем диалозите, добави той. 

„ За да можем да се оправим, би трябвало всякога доста правилно да се гледа кое решение зависи от Народното събрание, кое от държавното управление, кое е обвързвано с регулатори. Това, което доста постоянно виждаме, е разбъркване на тези разнообразни функционалности и благоприятни условия и оттова търсене на решения постоянно по не най-правилния метод “, уточни Николай Денков. 

Решенията се вземат в Народното събрание и в Министерския съвет, напомни той. „ Това, че президентството евентуално има някакви аспирации към вземането на решения, е проблем на президентството. Има си Конституция, има си разделяне на управляващите. Това, което постоянно виждаме. е предпочитание да се нападат институции, които си извършват отговорностите по този начин, както са записани в Конституцията и законите “, сподели Николай Денков. 

За извършената по-рано през днешния ден в Министерския съвет среща със аграрни производители премиерът означи, че диалогът е бил доста градивен. „ Това е групата, която не взе участие в предходните договаряния, тъй като има разединение сред самите земеделци. Аз ги бях поканил дружно на една среща, само че се оказа, че те не могат да седят дружно в една и съща зала – по какви аргументи, не мога да разясня. Проведох и тази среща, част от въпросите, които те сложиха, към този момент са решени. Част от другите въпроси не могат да се решат бързо, само че по този начин или другояче срещата беше потребна “, сподели Николай Денков. 

За концепцията за обединение на Националната организация по приходите и Агенция „ Митници “, министър председателят разяснява, че това е процедура, която се употребява в други страни. „ От една страна по-ясно се структурират връзките сред двете приходни организации, тъй че могат да с координират дейностите. От втора страна това ще понижи административната тежест, тъй като за бизнеса това значи, че ще имат едно само гише, с което ще контактуват. От трета страна, за всеки, който управлява приходите, ще бъде по-лесно да вижда всичко на едно. Има своята логичност, вярвам на финансовия министър, че щом е решил, това ще има своите позитивни резултати “, сподели Николай Денков. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР