След рекордната глоба от от €4,34 милиарда за злоупотреба с

...
След рекордната глоба от от €4,34 милиарда за злоупотреба с
Коментари Харесай

Google въвежда права за избор на други търсачки

След рекордната санкция от от €4,34 милиарда за корист с преобладаващо състояние на пазара, наложена от Брюксел, Гугъл вкарва право на избор за други браузъри и търсачки.

Потребителите на мобилната операционна система Android скоро ще стартират да виждат на телефоните си два екрана, с които Гугъл ги подканва да конфигурират и други браузъри и търсачки, с изключение на Гугъл Chrome и Гугъл Search.

Обвинението, с което Брюксел наложи санкцията, гласеше точно това - че Гугъл не дава избор на потребителите, а им дава само личните си артикули, което ѝ носи спомагателни доходи. По сходен метод преди години бе санкционирана и Microsoft, откакто не показваше ясно на потребителите, че могат да изберат и различен браузър, с изключение на вградения Internet Explorer.

Екранът с избора ще се появява при първо отваряне на магазина Гугъл Play след скорошно обновяване. Първият ще дава избор от няколко приложение за търсене, определени по известност и подредени в инцидентен ред. На втория, по същия метод, ще има избор от браузъри.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР