След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова

...
След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова
Коментари Харесай

Президентът назначи Главчев за служебен министър на външните работи

След диалог със служебния министър-председател и постъпили оферти от негова страна на съображение член 99 алинея 5 на Конституцията президентът Румен Радев назначи Димитър Главчев и за длъжностен министър на външните работи, а Георги Тахов - за длъжностен министър на земеделието и храните, оповестяват от пресцентъра на президентството.

Със същия декрет президентът освобождава Стефан Димитров от длъжността длъжностен министър на външните работи, а Кирил Вътев - от длъжността длъжностен министър на земеделието и храните.

По-рано през днешния ден служебният министър председател публично предложи на президента да заеме и поста външен министър. През уикенда Главчев заяви пред публицисти, че след диалози с президента му предложил да съвмествява премиерския и министерския пост. Тогава Радев дефинира предлагането като " авангардно " и уточни, че Главчев  " към момента не е схванал с какво се е заел ".

На 15 април служебният министър председател предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предлагането до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов. Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят уточни нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.

На 16 април Димитър Главчев предложи още една лична промяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предлагането си до президента Румен Радев служебният министър председател уточни като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности.

Ден по-късно президентът предложения служебния министър председател на среща на " Дондуков 2 ", с цел да обсъдят рокадите онлайн и да чуе претекстовете за тях. Тогава от думите му стана ясно, че преди такава среща няма да издаде декрет за новите министри.

Междувременно препоръчаният претендент Даниел Митов се отхвърли от поста, тъй като - по думите му - не желае да бъде " ябълката на раздора ", откакто дни по-рано сподели, че е подготвен да го заеме и че е получил утвърждението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР