След публикувани разследвания на Narod.bg за Пътния Нотариус – шефа

...
След публикувани разследвания на Narod.bg за Пътния Нотариус – шефа
Коментари Харесай

Нови разследвания за далаверите на „Пътния Нотариус – шефа на АПИ Ясен Йорданов

След оповестени следствия на Narod.bg за „ Пътния Нотариус – шефа на АПИ Ясен Йорданов, бяха отправени и депутатски въпроси към районния министър. Но се оказва, че основният провинен продължава с безобразията. Оказва се в действителност, че е недостижим!
По тази причина уеб сайтът метафорично го назовава „ Нотариуса “, защото никой не го закача.

Отговорен за всичко, което се случва в АПИ е ръководителят на организацията. На 8 юни 2023 година за началник на АПИ е назначен инж. Ясен Йорданов. Във визитката му е написано, че има близо 30-годишен опит. В подготовката на планове и построяването на обекти в България. Експертизата му е оценена и в чужбина, където е работил по разнообразни планове.

За девет месеца обаче се оказва, че Йорданов сътворява неповторими безобразия и нарушавания на закона.

Една от най-мощните корупционни схеми в АПИ е непубликуването на заданията за осъществяване на поправки, цените и коя компания прави ремонта, напомня SafeNews.

Криейки тези задачи обществото няма по какъв начин да знае на какви цени се ремонтират пътищата?

Ремонтират ли се изобщо пътищата или всичко се регистрира на книга, а под масата става „ делкането “. Жертва на сходна скица става и пътностроителното сдружение ДЗЗД „ РОУД ПРОДЖЕКТ “. Същото има настоящ контракт подписан от шефа на АПИ Ясен Йорданов, само че не получава възлагане за поправки. Да вярно сте прочели- компанията не получава възлагане за ремонт на пътища. Тези възлагания се дават на друга компания с преустановен контракт, която също така работи на по-високи цени. Вероятно в тези по-високи цени е включено и „ делкането “ под масата? В безизходицата си ДЗЗД „ РОУД ПРОДЖЕКТ “ се обръща към районната комисия в праламента.

Фирмата по този начин и не може да проумее по какъв начин по този начин хем има контракт за ремонт на пътища, а ремонтите се разпореждат от АПИ на друга компания с преустановен контракт. И на всичко от горната страна на по-високи цени.

Оказва се, че тя не е единствената компания, с която „ Пътния Нотариус “ се подиграва.

В същото състояние се оказва и сдружението ДЗЗД „ ЕКСПЕРТ Политическа партия “. Дружеството също е сключило контракт с АПИ, който е подписан от Ясен Йорданов, но…АПИ разпорежда ремонтите на обичаната си компания ДЗЗД „ Зима Добрич “, която е с преустановен контракт. В безсилието си ДЗЗД „ ЕКСПЕРТ Политическа партия “ се обръща към парламентарната комисия по районно развиване.

Ето го сигнала до нея:

 Нови следствия за далаверите на Снимка: Narod,bg

 

 Нови следствия за далаверите на Снимка: Narod.bg
 Нови следствия за далаверите на Снимка: Narod.bg

Както сами виждате и в този случай става въпрос за милиони левове. Става ясно, че и прокуратура, Министерство на вътрешните работи и други институции са със затворени очи. Явно „ Пътния Нотариус “ е доста мощен и затваря очи и усти? Вероятно би трябвало да се намеси Лаура Кьовеши, с цел да си получи „ Пътния Нотариус “ заслуженото?

На 12 февруари 2024 година шефа на Дирекция публични поръчки в АПИ показва този отчет:

 

 Нови следствия за далаверите на Снимка: Narod.bg

По някакво необичайно съвпадане незабавно по-късно той е уволнен и в този момент води дело за нелегално уволняване. В момента неговата служба се съвместява от нашата остаряла познайница Йоана Пеловска. За нейното скандално предопределение за основен секретар на АПИ сме писали в детайли.Припомняме, че пред районната комисия шефа на АПИ Ясен Йорданов се оправдава, че бил подведен. Видно е, че освен, че не е подведен, а даже е бил доста добре осведомен с отчет.

Пред очите ни се правят безобразия за милиони. Стотици умират по разрушените пътища на страната, до момента в който други богатеят. Оставаме в очакване прокуратурата да се задейства. Очакваме новият районен министър неотложно да уволни Ясен Йорданов. Основания за това може да откри в изявленията на MEDIAMALL.

 

Източник – MEDIAMALL

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР