След провала на контранастъплението за Украйна настъпи критичен момент, пише

...
След провала на контранастъплението за Украйна настъпи критичен момент, пише
Коментари Харесай

NYT: Украйна се раздира от политически скандали на фона на проблемите със западната помощ

След неуспеха на контранастъплението за Украйна настъпи сериозен миг, написа американският вестник The New York Times, представен от " Фокус ". Докато Киев се пробва да обезпечи спомагателна военна помощ от Съединени американски щати, измежду политическото управление започнаха да се чуват рецензии към президента Володимир Зеленски.

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Валери Залужни призна в скорошно изявление, че войната е в задънена улица и с цел да излезе от нея, Украйна се нуждае от по-съвременни оръжия. Зеленски побърза да опровергае думите му. Оттогава се носят клюки, че Залужни, който се радва на известност в армията, ще бъде заменен, което стана причина за обвиняванията на управляващите в интервенция във военните каузи.

Кметът на Киев Владимир Кличко поддържа Залужни и съобщи, че рейтингът на президента пада заради това, че не обезпечил съответна подготовка за война. Лидерът на опозицията Петро Порошенко не беше пуснат да излезе от страната, макар че съгласно него е щял да изиска военна помощ за Украйна. Подобно политическо напрежение ескалира в миг, в който Конгресът на Съединени американски щати не може да реализира единодушие по отношение на отпущането на помощ за Киев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР