След продължило над 15 часа заседание Народното събрание взе решение

...
След продължило над 15 часа заседание Народното събрание взе решение
Коментари Харесай

След над 15 часа заседание: Парламентът създаде специални комисии за „Турски поток“, „Лукойл“ и агенция „Митници“

След траяло над 15 часа съвещание Народното събрание взе решение за основаването на три краткотрайни комисии. Те ще се занимават с следствие на въпроси, свързани с плана „ Турски поток “ , активността на компанията „ Лукойл “ и Агенция „ Митници “ .

Комисията за „ Турски поток “ е предоставена с задачата да изследва „ всички обстоятелства и условия по отношение на изчезналия стратегически документ „ Пътна карта за реализация на плана за уголемение на газопреносната система на България “ и реализацията на плана на територията на Република България “.

Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната–Демократична България “ /ПП-ДБ/ акцентира смисъла на откриването на оригинала на пътната карта , като сложи въпроса за какво документът липсва в Министерството на енергетиката. Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС отговори:

„ Пътната карта ви е предоставена по времето на ръководството на Кирил Петков, от ДАНС ви е предоставено копие. “

Следващата комисия, която ще бъде обсъждана, е обвързвана с „ Лукойл “ и ще проучва икономическия резултат за България от изисканата и предоставена дерогация, както и последствията от неизпълнението на отговорности от министъра на стопанската система и промишлеността.

Третата комисия ще се заеме с следствие на корупционните практики в организация „ Митници “ и възможната роля на Асен Василев в тях. Тошко Йорданов от „ ИТН “ /ИТН/ съобщи:

„ Шефката на организация „ Митници “ Петя Банкова е назначена непосредствено от Асен Василев. Ако излязат някакви неща за Асен Василев, казусът си е негов. “

Парламентът бе разграничен по въпроса за основаването на комисиите , като се виждаше ясна разлика в мненията сред представителите на другите партии. Решението за основаването им беше взето след интензивни диспути.

Народно събрание реши: Комисия ще проверява корупционните практики в Агенция „ Митници “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР