След прочутите си безпилотни летателни апарати, Турция се готви отново

...
След прочутите си безпилотни летателни апарати, Турция се готви отново
Коментари Харесай

Турски софтуер за киберсигурност със заявка да атакува световните пазари

След фамозните си безпилотни летателни апарати, Турция се готви още веднъж да си сътвори име в отбранителната промишленост, този път посредством експорт на решения за киберсигурност. Технологичните принадлежности са създадени от локална компания, която възприема " метод на нулево доверие " и предлага решения за сигурност от ново потомство, написа Daily Sabah.

Проблемът с киберсигурността придобива все по-голямо значение по света

Броят на случаите на нарушавания на киберсигурността в международен мащаб се прави оценка на над $40 милиарда през 2021 година. Глобалният пазар на киберсигурност се разрасна бързо през последните 10 години заради възходящите пробиви и хакерски закани от ново потомство.
 Технологичните колоси наливат милиарди за киберсигурност
Технологичните колоси наливат милиарди за киберсигурност

След среща с предидента Джо Байдън

И те в действителност са толкоз доста, че размерът на световния пазар на киберсигурност се планува да доближи $376,3 милиарда $ до 2029 година и да показва годишен ритъм на напредък от към 13,4% през този интервал.

Забележително съдействие беше подписано в Турция

То ще ще разреши на локално създадените решения да заемат по-голям дял в този бързо разрастващ се световен пазар. Водещият международен дистрибутор на ИТ решения - Tech Data и производителят на технологии DataFlowX, който предлага ново потомство решения за киберсигурност, оповестиха, че са подписали съглашение за дистрибуция.

С това съглашение решенията за киберсигурност от ново потомство, създадени от DataFlowX с метода " архитектура с нулево доверие ", подсигуряват отбраната на сериозните инфраструктури и сигурна връзка на данни сред мрежите, разясняват специалисти.
 Atos отваря у нас световен център за киберсигурност и наема до 300 експерти
Френски колос с €11 милиарда доходи отваря световен център за киберсигурност у нас

Компанията възнамерява да наеме 50 български експерти до края на годината

Решенията ще бъдат препоръчани първо на турския пазар и по-късно на световните клиенти. По този метод, следвайки стъпките на фамозните безпилотни летателни апарати (UAV) на Турция, решенията за киберсигурност ще се изнасят повече за редица сериозни браншове по света.

Разработено от турски инженери

От Tech Data акцентират, че един от най-известните подходи в региона на киберсигурността през днешния ден е " методът на архитектурата с нулево доверие ". В множеството случаи сега се приема, че мрежата като цяло е предпазена, в случай че системите за сигурност не открият пробив.

Подходът на архитектурата с нулево доверие обаче допуска, че мрежата не постоянно е предпазена, даже в случай че не бъде открит пробив. Този метод признава, че всяка транзакция, данни и идентичност са ненадеждни.
 $1,9 милиарда са загубите на крипто бранша, в резултат на хакерски офанзиви
$1,9 милиарда са загубите на крипто бранша, в резултат на хакерски офанзиви

Това демонстрира информация на американската компания Chainalysis
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР