След пробивите в системата на НАП и изтичането на множество

...
След пробивите в системата на НАП и изтичането на множество
Коментари Харесай

Заради пробива в НАП: Забраняват на лекарите да слушат музика и да ползват флашки

След пробивите в системата на Национална агенция за приходите и приключването на голям брой персонални данни, здравните управляващи възнамеряват да забранят на лекарите да слушат музика, да гледат филми и да употребяват флашки на служебните компютри в лечебните заведения и в извънболничната помощ. От Столичната здравна ревизия към този момент са изпратили писмо с ограничения, които би трябвало незабавно да бъдат подхванати от лечебните заведения, оповестява " Дарик ", като се базира на здравното министерство.
Мерките са разказани като неотложни и апелът е да се пристъпи към тях неотложно. Регионалната здравна ревизия не разрешава на лекарите да употребяват лични запаметяващи устройства на служебните си компютри, да слушат музика, да гледат филми, както и да посещават интернет страници, които не са свързани с работата им. Забранява се и инсталирането на стратегии без позволение на управлението на лечебното заведение.
Мерките се постановат по отношение на пробивите в сигурността на системите на Национална агенция за приходите, показват от инспекцията, откъдето приканват да се трансформират всички пароли за достъп, употребявани от медицински лица, а новите пароли да бъдат с минимална дължина от 8 признака.
Сред другите ограничения за неотложно осъществяване са инспекция на системите за физически достъп в лечебните заведения и въвеждане на система за надзор до пространствата с компютри в лечебните заведения, както и до пространствата с мрежово съоръжение.
Иска се също по този начин всички налични компютри, сървъри и принтери да бъдат разказани. Всеки от тях би трябвало да има механически паспорт с в детайли изложение на съставените елементи, от които се състои. В умозаключение от здравната ревизия приканват и за актуализация на стратегиите, в това число и антивирусните, до най-новите им версии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР