След пристигането си в летището някои пътници се опитват да

...
След пристигането си в летището някои пътници се опитват да
Коментари Харесай

Защо е забранено да се правят снимки на самолета преди излитането му

След идването си в летището някои пасажери се пробват да създадат колкото се може повече фотоси и по този начин да документират пътешествието си за Инстаграм, Facebook или просто да изпратят фотографията на другари.

Пътуването постоянно си е вълнуващо прекарване, по тази причина и туристите се стараят да запазят колкото се може повече мемоари.

Не всички, обаче, знаят, че снимането на самолети и хората в тях преди излитането е безусловно неразрешено. И не се заблуждавайте - в това няма никакво поверие. Особено във времената на нарасналата паника поради терористични офанзиви.

Времето преди качването на пасажерите и самото политане е най-напрегнатият интервал за водачите и стюардесите. Тогава върви инспекция на редовността на всички системи на самолета, а също по този начин се водят диалози с диспечерите от контролната кула. Дори и най-малкото разпръскване, произлизащо от включен мобилен телефон може да докара до нарушение на сигнала и свръзката, както и до разстройства в апаратурата, а това от своя страна да докара до злополука.

На процедура във всички летища по света съществува възбрана да се снимат самолетите преди излитането им, в това число и от залата за чакащи. Много туристи употребяват тъкмо това време за фотоси, а не знаят, че даже и от огромно разстояние светкавиците на апаратите, да вземем за пример, могат да ослепят водача. Затова суеверията в този случай нямат никаква роля.

Независимо, че множеството страни подхождат строго съм въпроса за разрешаване на фотосите на летището, Германия се счита за най-дружелюбната в това отношение. На територията на залата за очакване на идващите пасажери е основана специфична площадка, от което се вижда по допустимо най-хубав метод пистата за политане.

Идвайки там, всеки екскурзиант може да направи толкоз фотоси, колкото си изиска.

Но даже и в този случай има избрани ограничавания, свързани със фотосите в нощно време. При нарушавания на разпоредбите за сигурност на летището може да последва санкция в размер на 3 хиляди евро.

Има и летища, където снимането е неразрешено безусловно на всички места. Службата по сигурност усърдно следи за осъществяването на това предписание и пресича каквито и да е опити да се създадат фотоси. Едни от най-строгите правила в това връзки важат, да вземем за пример, за съветското летище в постройките на " Аерофлот ". Там снимането е позволено единствено на някои места и то при специфични условия.

Затова преди да решите да извършите фотография на летището или в салона на самолета, би трябвало усърдно да се запознаете с разпоредбите на държание. В най-хубавия случай никой няма да забележи, че сте правили фотоси или пък просто ще ви помолят да ги изтриете. В най-лошият случай пасажерът, нарушил тези правила, може да бъде свален от самолета или пък да бъде санкциониран. / Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР