След приключване на първия етап от подмяната на хранителния и

...
След приключване на първия етап от подмяната на хранителния и
Коментари Харесай

С над 40 % намаляха загубите на вода след подмяната на водопровода в с. Българско Сливово

След привършване на първия стадий от подмяната на хранителния и довеждащ тръбопровод в свищовското село Българско Сливово, към този момент се регистрира позитивния резултат от наложителния ремонт.

По информация на ВиК „ Йовковци “, регион Свищов, с полагането на новата 2,4 км водопреносна мрежа загубите на вода са фрапантно намалели и доста се е нараснало налягането. От ВиК сдружението прецизират, че преди осъществяване на ремонтните действия, за облекчаване потребностите на популацията са били нужни 950 куб. м. за денонощие, а след привършване на първия стадий от ремонта към този момент са задоволителни 520 куб. м. за 24 часа. Вследствие на това са изключени два от кладенците за водоподаване, а загубите на вода след подмяната на водопровода в с. Българско Сливово са намалели с повече от 40%. До седмица се чака да бъде решен и въпросът с дефицита на вода до високите елементи на обитаемото място.

В с. Българско Сливово следва осъществяването на втори стадий от дейностите, свързани с обновяването на ВиК инфраструктурата, в който ще бъдат сменени 1650 м хранителен тръбопровод и 360 м напорен. Инвестициите направени за село Българско Сливово са обезпечени от Министерство на регионалното развитие и са в размер 680 хиляди лв. без Данък добавена стойност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР