След приемането на Закона за застрашените видове преди 50 години,

...
След приемането на Закона за застрашените видове преди 50 години,
Коментари Харесай

Повечето средства за застрашени видове са от полза само за няколко същества. Хиляди други са оставени в неизвестност

След приемането на Закона за застрашените типове преди 50 години, повече от 1700 растения, бозайници, риби, инсекти и други типове в Съединени американски щати са изброени като застрашени или застрашени от изгубване. И въпреки всичко данните на федералното държавно управление разкриват поразителни разлики в това какъв брой пари се отделят за спасяването на разнообразни биологични кралства.

От почти 1,2 милиарда $ годишно, изразходвани за застрашени и застрашени типове, към половината отиват за възобновяване единствено на два типа риба: сьомга и стоманена пъстърва по западното крайбрежие. Десетки милиони долари отиват за други необятно известни животни, в това число морски крави, гладки китове, мечки гризли и петнисти сови.

Но огромните суми, ориентирани към шепа типове, значат, че други са подценени, в някои случаи за десетилетия, защото те се люлеят пред евентуално изгубване.

подземният охлюв е бил забелязан единствено един път през последните 35 години, съгласно държавните регистри, само че все пак остав...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР