След приемането на новата транспортна схема на Варна ще заработи

...
След приемането на новата транспортна схема на Варна ще заработи
Коментари Харесай

Изцяло автоматизираната билетна система във Варна

След приемането на новата транспортна скица на Варна ще проработи напълно автоматизираната билетна система за всички автобусни линии, ще бъде пуснат и бързият бус кулоар. Това заяви ръководителят на плана за интергриран градски превоз Биляна Якова. Тя обаче не се ангажира със периоди, защото решението би трябвало да бъде признато от Общинския съвет, съобщи ДАРИК.

Пилотно започва автоматизираната билетна система. Към момента, тя обгръща единствено една линия - №10. Билети ще могат да се купуват както от машините на спирките, по този начин и от автоматите вътре в рейсовете, разясни Якова. След като се снабди с билет, пасажерът би трябвало да го валидира на второ устройство в автобуса.

В началото във возилата ще има кондуктори, които ще изясняват на пътуващите по какъв начин работи системата. Инструкции ще дават и стюарди на спирките. 

В момента билетът важи за еднократно пътешестване. Когато бъде призната новата транспортна скица, той ще се употребява и при прехвърляне в границите на час по един маршрут. От нея зависи и стартирането на бързия кулоар. Той е построен и действа, само че към момента не е в услуга на жителите, добави Якова. 

" Девет от десетте съставния елемент на плана са изцяло завършени и по него няма никакви финансови корекции ", увери тя. Цялата система ще се следи непрекъснато от надзорен център, който се намира в постройката на Стоматологията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР