След преминалата буря през страната се установиха множество щети -

След преминалата буря през страната се установиха множество щети - ...

Helpbook: Пътят до плаж Кабакум е затворен, а сезонът започва.


След преминалата буря през страната се установиха множество щети - паднали дървета, отнесени покриви и унищожена продукция. В платформата на Helpbook.info ни сигнализираха за опасни начупени прозорци на последен етаж на блок в столичния квартал "Младост" 4. Голяма е вероятността стъклата да полетят към преминаващите хора и да се стигне до фатални инциденти. От изпратените снимки е видно, че едното стъкло е частично счупено, а другото незнайно защо е закрепено с тиксо.

Друг наш потребител ни алармира за проблем Варна - Златни пясъци. Ето какво ни пише той: „Пътят към плаж Кабакум в района на спирка „Ген. Заимов“ - до отбивката за хотел Ной, е затворен от 10.2019 - 7/8 месеца! Там е разкопано за полагане на канализация, но от поне 3 месеца нищо не се прави и е оставено разкопано, опасно - защото минават МПС-та и аз съм бил свидетел на затънала кола. Това беше единственият що-годе нормален достъп до района, сезонът ще започне всеки момент, а всичко е изоставено! Моля, проверете защо не се възстановява пътят и защо след като не работят изобщо са започнали и са го зарязали така безобразно. Благодаря предварително, надявам се да отговорят и най-вече да вземат мерки и да отворят пътя в най-скоро време!"

От същия район ни изпратиха сигнал за скъпа ограда, дълга поне 3-4 км, която огражда Природен парк „Златни пясъци“, която според нашия потребител няма никакви функции и предположението е, че е изградена, за да се оправдаят едни пари и някой да се обогати.

Завършваме днешния обзор с предложение за подобряване състоянието на спортни игрища: "До Александровска болница има новоиздрадени игрища за баскетбол и волейбол. Вече има пропадане на асфалта и за да няма контузии и да се предпазят ставите е удачно да се положи мека спортна настилка (гума, тармак, прочие). Ако може да се сложат и хидравлични рингове за кошовете. Като цяло, с изключение на тези забележки, игрищата са ОК и имат ЛЕД осветлените. Не съм сигурен общинска собственост или на болницата са. Ако са на Александровска болница, още по-зле - все пак лекарите най-добре трябва да знаят какви поражения може да нанесе на ставите на подрастващите твърдият и канцерогенен асфалт“, пише нашият потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg