След преизбирането на г-н Радев се вижда доста тясна колаборация

...
След преизбирането на г-н Радев се вижда доста тясна колаборация
Коментари Харесай

Стою Стоев: След преизбирането на г-н Радев се вижда доста тясна колаборация с ГЕРБ и ДПС

След преизбирането на господин Радев се вижда много тясна колаборация с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Може би по всевъзможен метод се пробва да даде властта на тях, с цел да може след 4 години след цялостен мандат, когато няма да може да бъде определен за президент, да вземе властта от тях. Това сподели депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите проектокабинетът „ Главчев " е много противоречив и президентът може да откаже да го назначи.

„ Аз единствено мога да отбележа, че има не малко фрагменти от тройната коалиция. Дали през Българска социалистическа партия тези фрагменти не се влезнали, дали през някогашните сътрудници, които издигнаха Радев преди този момент, не мога да кажа, само че това се следи. Вижда се, че има и много притеснителни имена, като заместникът на основния прокурор, знаете, че сега има проблем, който е много противоречив. Изключително противоречив кабинет по този начин, че господин Радев може да откаже да го назначи ", изясни Стою Стоев.

Според него назначението на министрите в проектокабинета е на ГЕРБ.

„ Това е един лист, който са му дали. Аз не чух нито една рецензия от президента на консултациите по отношение на състава. Да, той има избран кръг лица, които може да избере, само че президентът има значително пълномощия, а точно - да назначи длъжностен кабинет с декрет. Той може да откаже да назначи и в действителност в този момент ще забележим той на коя страна застава ", сподели още Стою Стоев.

Той изясни, че ПП-ДБ от месеци имат спор с ГЕРБ дали Калин Стоянов да продължи да извършва функционалностите на вътрешен министър.

„ Ние искахме промяната му няколко пъти и комисия имаше, само че другата страна отхвърляше да го смени, тъй като знаете, че въпреки всичко би трябвало болшинство. Ние не поддържаме този човек ", безапелационен бе той.

Основание за преустановяване на участието на член на партията е встъпване в кабинет без единодушието на Изпълнителния съвет. Георги Гвоздейков е бил наясно с устава и е взел това решение самичък, изясни Стоев.

Той разяснява и случая с оставката и отдръпването й от страна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Той не разяснява абсурда към връзките му с Паскала и прикани органите да свършат своята работа по следствието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР