След празните рафтове в супермаркетите, Великобритания остана и без бензин.

...
След празните рафтове в супермаркетите, Великобритания остана и без бензин.
Коментари Харесай

Великобритания без бензин. Бунтове на Острова

След празните лавици в супермаркетите, Англия остана и без бензин. Хората под паника изкупуват горивото. Пред бензиностанциите се вият опашки като в България през 90-те.

Причината за рецесията е острият дефицит на водачи на тирове и цистерни. В резултат от Брекзита в Англия просто няма кой да кара тежките машини и доставките по магазини и бензиностанции са внезапно лимитирани.

Брекзит накара към 20 000 източноевропейски служащи да си заминат, а новите строги условия попречват преселването в страната. Заради пандемията пък са анулирани доста шофьорски курсове и изпити.

Хиляди бензиностанции към този момент нямат никакво гориво и обстановката се изостря от ден на ден. По данни на браншовия съюз „ Petrol Retailers Association ", който съставлява 5500 самостоятелни бензиностанции, две трети от неговите членове към този момент не разполагат с никакво гориво. Търсенето се е повишило с до 500%, споделя ръководителят на организацията Брайън Мадерсън, съобщи Дойче веле.

По неговите думи, сред 50 и 90 % от бензиностанциите са празни, а останалите скоро ще изчерпят запасите си.

В търсене на излаз от рецесията английското държавно управление желае да издаде работни визи на 5000 задгранични водачи на тежкотоварни камиони. Според Брайън Мадерсън обаче ограниченията на държавното управление не са задоволителни. Премиерът Борис Джонсън прекомерно дълго се противопоставяше на визовите изключения, защото една от задачите на Брекзит беше да постави завършек на свободното напредване на хора.

С пакет от ограничения държавното управление счита да даде опция за полагане на десетки хиляди спомагателни шофьорски изпити годишно. Освен това би трябвало да бъдат усъвършенствани изискванията на труд. Предвижда се също по този начин зад кормилата на камионите да седнат и бойци.

Икономическият министър Куаси Куартенг анулира в неделя вечерта разпоредбите за конкуренцията, с цел да може браншът с единни старания да се пребори с недостига.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР