След празничните вечери се случва да следват и трудни сутрини.

...
След празничните вечери се случва да следват и трудни сутрини.
Коментари Харесай

Следпразничен махмурлук - ето какво да направите

След празничните вечери се случва да следват и сложни сутрини. За да няма човек махмурлук, най-сигурно е да се въздържа от алкохол. Когато това не е допустимо обаче - би трябвало да се следват няколко правила, написа Дарик. Масово се счита, че в основата на махмурлука е обезводняването. Според анестезиолога доктор Джейсън Бърк обаче роля играят също оксидативният стрес и възпалителните процеси. В случая на помощ могат да се притекат мултивитамините. Експертът предлага да пийнем сок от нар, преди да посегнем към чашката с алкохол.

И това е забавно! Отървете се от махмурлука с тези хитрости. Четете още забавни вести и потребни препоръки в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Прозрачните напитки като джин и водка са за предпочитане пред " нечистите " уиски или ром. Според специалистите уискито със сода може да ни докара по-тежък махмурлук, в сравнение с водката с плодов сок.

Приемът на вода или спортни питиета сред питиетата ще ни помогне да се предпазим от обезводняване на идващия ден. Въпросните питиета възвръщат бързо течностите и електролитите, до чиято загуба води потреблението на алкохол.

Всичко това обаче са ограничения, които може да вземем преди купона.

След пиршеството пък има други похвати. Отиваме в заведение, където притежателят ни дава информация от първа ръка - по какъв начин постоянните му клиенти гонят махмурлука.

" Сутрин нормално стартират с бира, след това към този момент шкембе супа ", споделя той. Има и такива, които му желаят зелева супа.

С пиенето на бира не стартира ли всичко още веднъж, попитахме ние, а отговорът бе безапелационен - То просто продължава, чеп клин избива.

Или както написа Оскар Уайлд - " Единственият метод да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР