След повишението на лихвените проценти от страна на централните банки

...
След повишението на лихвените проценти от страна на централните банки
Коментари Харесай

Бумът на недвижимите имоти, които направиха много хора богати, приключи

След покачването на лихвените проценти от страна на централните банки по света, жилищните пазари в доста страни изпаднаха в потрес. А това докара до една нова действителност: взривът на недвижимите парцели, които направиха доста хора богати, завърши.

Проблемите на жилищните пазари по целия свят се двоумят сред по-високите разноски за заеми и дефицита на жилища, който държи цените високи, което прави парцелите скъпи и недостъпни в доста райони, написа Bloomberg.

Американският жилищен пазар на процедура е замразен – притежателите с ниски лихвени проценти не са склонни да продават, а за купувачите нито е преференциално, нито има огромен избор поради неналичието на предложение.

Събитията могат да се развият по друг метод във всяка страна, само че каквото и да става на обособените пазари, евентуално ще докара до закъснение на световните стопански системи, откакто жителите започнаха да отделят повече от приходите си за парцела, без значение дали го наемат, или е техен и го изплащат.

Според специалисти следва муден спад на цените в развитите стопански системи, а не срив. Малко евентуално е икономическото закъснение да докара до доста загуби на работни места, което да аргументи проблеми в жилищния бранш.

Нова Зеландия беше един от най-засегнатите жилищни пазари в това отношение. Цените на парцелите се повишиха с съвсем 30% по отношение на 2021 година Спасителен пояс за доста семейства беше мощният растеж на заплатите и заетостта ", споделя Шарън Золнер, основен икономист в ANZ в Окланд.

Жилищният взрив в световен мащаб през последното десетилетие трансформира недвижимите парцели в бърз път към благосъстояние в страни като Нова Зеландия, Австралия и изключително Канада, където десетки хиляди хора взеха решение да влагат парите си в жилище. Но по-високите лихвени проценти ненадейно обърнаха нещата.

Хората, купуващи жилище " на зелено “ се трансфораха в основен източник на финансиране за строителните бизнесмени през последното десетилетие и тяхното отдръпване към този момент докара до закъснение или анулация на хиляди планувани жилища в Торонто да вземем за пример.

Подобна обстановка се развива и в Европа, където по-високите лихви и възходящите разноски за строителство може да увличат напрежението в предлагането. В Германия новите разрешителни за градеж са намалели с над 27 на 100 през първата половина на годината, а във Франция те са с 28% надолу до юни.

Швеция е претърпяла най-лошия си спад от рецесията през 90-те години на предишния век. Темповете на строителство се движат на по-малко от една трета от това което се счита за належащо, с цел да се оправи с търсенето от страна на купувачите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР