След повече от три десетилетия живот с болестта на Паркинсон,

...
След повече от три десетилетия живот с болестта на Паркинсон,
Коментари Харесай

Майкъл Дж. Фокс говори за финансиране на революционни изследвания за болестта на Паркинсон

След повече от три десетилетия живот с заболяването на Паркинсон, артистът Майкъл Дж. Фокс увеличи осведомеността и направи проучвания на стойност над 2 милиарда $.

Фокс беше диагностициран с Паркинсон през 1991 година, когато беше единствено на 29 години. През 2000 година той основава фондация Майкъл Дж. Фокс. Сега на 62, Фокс е живял с Паркинсон повече от половината си живот. Прогресивното мозъчно разстройство може да лиши придвижването и речта на човек. Няма известно лекуване.

" Нямахме пари. Нямахме глас ", сподели Фокс. „ И си помислих, че мога да се намеся вместо тези хора и да основа някакъв пъкъл. “

Парите, събрани от Fox, доведоха до реформаторски проучвания. По-рано тази година удивително клинично изследване, ръководено от неговата фондация, откри протеин, открит в гръбначномозъчната течност, който може да помогне за разкриване на заболяването на Паркинсон години преди появяването на първите признаци. Това не е лек, сподели Фокс, само че демонстрира, че откривателите са „ на прав път “.

„ Това е огромен прожектор върху това къде би трябвало да отидем и върху какво би трябвало да се съсредоточим “, сподели Фокс.

Винаги в ъгъла на Фокс е брачната половинка му Трейси Полън, която той срещна на снимачната площадка на „ Семейни връзки “ през 1985 година В продължение на повече от три десетилетия тя е най-големият му бранител, почитател и сътрудник до него всяка стъпка от пътя.

" Тя е необикновен човек и е минала през доста. Това не е малко нещо ", сподели Фокс. „ Не знаех какво да чакам, както и тя. Но тя ми беше показала с думите „ За положително или за неприятно и (в) болест и здраве “, че ще се задържи и ще ме вземе през него, или го преминете с мен. И тя го прави в продължение на 30, 35 години. "

Въпреки че Фокс се пробва да резервира позитивно отношение, сподели той от време на време, тежестта на положението му може да бъде непостижима.

„ Позитивността е в действителност откровена. Наистина го усещам и е същински. Но мъчно се бори и мъчно се печели, бих споделил, " изясни Фокс.

Вместо да се концентрира върху негативизма и страха, Фокс сподели, че продължава да търси път напред даже в най-тъмното моменти.

„ Можем да намерим способи просто да си дадем отмора, да си признаем, че сме минали през живота съгласно изискванията на живота “, сподели Фокс. „ И с цел да извършите това, би трябвало да спрете и да кажете „ Не е толкоз неприятно. Не е толкоз неприятно. “... Казват, че неналичието на боязън е религия. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР