След повече от 45 години политическа кариера бившият вицепрезидент на

...
След повече от 45 години политическа кариера бившият вицепрезидент на
Коментари Харесай

Джо Байдън влиза в надпреварата за Белия дом

След повече от 45 години политическа кариера някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че публично се включва в конкуренцията за Белия дом. Демократът ще разчита на своя имидж на сдържан политик и обединител, както и на високата си известност, макар появилите се сведения за прекомерно фамилиарните му жестове на благосклонност към дами, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ На карта са заложени фундаменталните полезности на тази нация, мястото ни в света, самата ни народна власт, всичко, което е направило Америка това, което е. Затова разгласявам кандидатурата си за президент на Съединени американски щати ", написа в Twitter 76-годишният Байдън.

Благодарение на огромната си популярност някогашният вицепрезидент на Барак Обама от месеци към този момент води в допитванията за любимец за партийната номинация на демократите на идващите президентски избори в Съединените щати през 2020 година

Байдън става 20-ият кандидат за номинацията на Демократическата партия за изборите през ноември следващата година, отбелязва Франс прес.

След два несполучливи опита на президентските избори от 1998 и 2008 година и след отвод да се кандидатира през 2016 година поради гибелта на един от синовете му, Байдън в този момент изчака няколко месеца преди да разгласи публично кандидатурата си. Последните седмици в това изчакване бяха помрачени от свидетелствата на няколко дами, които го упрекнаха в прекомерно фамилиарни жестове на благосклонност като целувки по главата или слагане на ръце на раменете.

Байдън даде обещание „ повече да внимава ", само че не се извини за държанието си. Други дами пък се изрекоха в негова отбрана и макар разногласието той остава отпред в допитванията за кандидат-президент на демократите с 29,3 %, следван от левия сенатор Бърни Сандърс с 23 %, съгласно осреднените от уеб страницата РиълКлиърПолитикс данни за интервала 5-21 април.

Далеч зад тях са сенатор Камала Харис с 8,3 %, кметът Пийт Бутиджидж със 7,5 %, сенатор Елизабет Уорън с 6,5 % и някогашният конгресмен от Тексас Бето Орурк с 6,3 %, показва още Българска телеграфна агенция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР