След постъпил сигнал от вицепремиера Валери Симеонов на 22 май

...
След постъпил сигнал от вицепремиера Валери Симеонов на 22 май
Коментари Харесай

ДНСК с уточнение за проверките в Слънчев бряг


След постъпил сигнал от вицепремиера Валери Симеонов на 22 май т.г., чиновници на РДНСК-Бургас, взаимно с община Несебър направиха инспекции на всичките 145 преместваеми обекта на трите плажа на курорта. Броят им е както следва:

- " Слънчев бряг – юг “ – 48 обекта

- " Слънчев бряг – Север “ – 51 обекта

- " Слънчев бряг – Централен “ – 46 обекта.

По закон ДНСК не е способният орган за надзор на преместваеми обекти. Въпреки това, с цел да се отговори на получения сигнал, на чиновниците на ДНСК беше обещано напътствие на благосклонност да извършат инспекцията. Резултатите от нея бяха систематизирани в писмо до вицепремиера Симеонов, в което са направени общи констатации за обектите.

С цел уточнение на нарушаванията, министърът на районното развиване и благоутройството Николай Нанков разпореди нова инспекция, която да откри кои обекти са сложени без да са планувани в утвърдената от министъра на туризма скица и без издадено от основния проектант на община Несебър позволение за слагане, или са в отклоняване от утвърдената от министъра на туризма скица за слагане и/или от разрешението за слагане. Установени бяха общо 32 такива преместваеми обекта. От тях върху територията на морски плаж " Слънчев бряг – юг “ са 20 обекта. Върху територията на морски плаж " Слънчев бряг – централен “ са 5 обекта, а върху територията на морски плаж " Слънчев бряг– север “ са 7 обекта.

Данните за тези обекти са предоставени на министъра на туризма и на община Несебър за предприемане на следващи дейности по подготвеност. Съгласно настоящите закони и наредби в Република България, ДНСК не разполага със законови пълномощия да не разрешава използването или да отстранява преместваеми обекти нито от територията на морските плажове, нито от останалите територии държавна, общинска или частна благосъстоятелност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР