След поредни няколко години на увеличение на чуждестранните туристи в

...
След поредни няколко години на увеличение на чуждестранните туристи в
Коментари Харесай

Очаква се спад на чуждите туристи с 2-3% през лятото

След следващи няколко години на нарастване на задграничните туристи в България това лято се чака спад от 2-3 на 100. Прогнозата е на база на ранните записвания, не вярата на Министерството на туризма е, че резервациите в последния миг ще се засилят. Това разяснява в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от пресцентъра на ведомството.

За интервала януари-март спадът на задграничните туристи е с към 0.3%.

Месец юни ще е индикаторът дали ще успеем да запазим рекордните резултати от предишния сезон, сподели министърът.

В отговор на журналистически въпрос тя посочи като основна причина ниските цени на директните ни съперници – Турция, Египет, Северна Македония, Тунис, Сърбия. " Те имат опция за директно субсидиране на бранша и по тази причина крайната им цена е по-ниска от нашата. Нашите съперници в района, които са и положителни наши сътрудници за далечните пазари, оферират интензивно в Германия и Русия, откъдето главно може да се чака спад ", сподели Ангелкова.

От друга страна тя означи, че нарастването на ранните записвания на някои пазари е доста - 50% от Украйна, 10% от Франция, 19% от Англия, с по към 12% от Чехия и Полша.

Ангелкова акцентира, че 2019 година е оповестена за година на вътрешния туризъм. Инициативата на ведомството " Естествено в България - 2019 година на вътрешния туризъм ", почнала през февруари, към този момент довела до нарастване на българските туристи с към 2 на 100. През предходната година от 27 млн. нощувки в хотелите, една трета са от българи, регистрира министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР