След поредицата инциденти с паднали дървета, при които се стигна

...
След поредицата инциденти с паднали дървета, при които се стигна
Коментари Харесай

Столична община стартира обследването за опасни дървета


След поредицата произшествия с паднали дървета, при които се стигна даже до лишаване на човешки живот, Столична община най-сетне започва процедура за проучване и фитосанитарна оценка на дървесната растителност на територията на града. Стойността на поръчката е 70 000 лева без Данък добавена стойност.

Сумата се отпуска до края на 2018 година или до изчерпването й в хода на изследователските работи.

Изследванията на дърветата би трябвало да се прави със специфична техника, която разрешава неинвазивна диагностика на дърветата, проучване на стеблото, кореновата система, като се дават данни за резистентност на вятър, както за съществуването на кухини и гнилости. Измерванията, би трябвало да се илюстрират с графики, които да демонстрират положението на дървесния дънер и евентуалната посока на рухване.

Изследването на дърветата би трябвало да бъдат съпроводени и от изводи на фитопатолог, който да даде мнение, оценка на риска и оферти за нужните последващи операции, в това число и премахването на рисковите дървета, съобщи БГНЕС.
Изборът на реализатор ще е на база показана стопански най-изгодна оферта. Документи се подават до 25 август, което допуска, че до края на септември, Дирекция “Зелена система” на Столична община и определеният реализатор, ще могат да пристъпят към проучване на застрашаващи живота и здравето на хората дървета на територията на София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР