След поредица от закъснения Прогнозата е, че до този уикенд

...
След поредица от закъснения Прогнозата е, че до този уикенд
Коментари Харесай

Бразилия започва разпространение на COVID ваксини собствено производство

След поредност от закъснения Прогнозата е, че до този уикенд ще бъдат изпратени малко над 1 милион дози - 500 хиляди в сряда и още 580 хиляди до петък, съобщи Folha de S.Paulo. Припомня се, че националният здравен регулатор Anvisa даде позволение предишния петък. До края на март Fiocruz възнамерява да изпрати общо 3,8 милиона дози до Министерството на здравеопазването, които по-късно ще бъдат разпределени в щатите.

Припомняме, че с . Президентът на Бразилия Жаир Болсонару разгласи, че ще назначи кардиолога Марсело Кейрога за министър на опазването на здравето . Това е четвъртият, който ще ръководи ведомството по време на пандемията . Болсонару съобщи по време на къса среща с поддръжници в президентския замък Алворада, че е решено да се назначи Марсело Кейрога за министър на опазването на здравето. Преходният развой би трябвало да отнеме 1 или 2 седмици , добави той. Назначението ще бъде финализирано през днешния ден. Болсонару направи известието след среща с Кейрога.
 Бразилия с нов връх умряли от COVID-19
Бразилия с нов връх умряли от COVID-19

Пандемията даде мотив за рецензия към управляващите на някогашния президент Лула да Силва

Преди това Световната здравна организация (СЗО) прикани Бразилия да предприеме съществени ограничения, с цел да овладее възходящия брой на инфектирани и умряли от COVID-19, което ще облекчи претрупаната здравна система на страната. " Ние сме надълбоко загрижени ", съобщи шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус на конференция. Неговите мнения пристигнаха откакто Бразилия по-рано тази седмица записва тъмен нов връх от " Ако не се вземат съществени ограничения, възходящата наклонност, която в този момент залива здравната система ще докара до повече смъртни случаи ", предизвести Тедрос.
 Лула да Силва: Бразилия няма държавно управление, провали се в битката с ковид
Лула да Силва: Бразилия няма държавно управление, провали се в битката с ковид

Експрезидентът ускори спекулациите, че ще се бори за преизбиране

Страната към понеделник записва 20-ия си следващ ден с рекорден брой смъртни случаи от COVID-19, съгласно данните от последните седем дни, оповестени Fiocruz. Докладът на Monitora Коронавирус демонстрира, че междинната смъртност е достигнала 1841 случая. Средната стойност е 69,5% повече спрямо предходния месец и е с 50,3% по-висока от тази преди 14 дни. В съпоставяне с пика през 2020 година, следен на 25 юли (1 096 смъртни случая), нарастването е 67,9 %. Здравното министерство, афишира единствено регистрирани смъртни случаи в даден ден, по тази причина се стига и до разминавания в данните, се прецизира от Agencia Brasil.

Над 11 млн. са инфектираните, а 280 000 - умрелите в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР