След половин век семеен живот съпрузи от Лом сключиха църковен

...
След половин век семеен живот съпрузи от Лом сключиха църковен
Коментари Харесай

Съпрузи от Лом се венчаха след 50 години брак

След половин век фамилен живот съпрузи от Лом подписаха църковен брак. На венчавката участваха деца, внуци, родственици и другари на белокосите младоженци. Стоянка Дачева и Цветан Горанов се оженили още като студенти в Пловдив на 18 ноември 1968 година После почнали работа в родния град на брачна половинка Лом, тя като технолог в Месокомбината, той станал учител по военно образование. Създали и отгледали две деца – Траян и Бистра, а те ги дарили с четирима внуци. И когато се задала златната им женитба, съпрузите решили да скрепят взаимния си живот и с обет пред Бога.
 zlatna_svatba_lom201812h  zlatna_svatba_lom201812e  zlatna_svatba_lom201812b  zlatna_svatba_lom201812a  zlatna_svatba_lom201812g
„ По времето на комунизма не се гледаше с положително око на църковните ритуали. А човек би трябвало да уважава вярата си! ”, споделиха Стоянка и Цветан. Пред родственици и близки в храма „ Успение Богородично ” в Лом двамата се врекоха в любов и почитание и през идващите години от живота си. А във венчавката, отслужена от отец Нестор, участваше и синът на младоженците отец Траян, който от години живее и работи в Англия.

„ За дългия брак би трябвало на първо място обич, самообладание и взаимно почитание. И не забравяйте да казвате на индивида до вас, че го обичате! ”, показа рецептата си за фамилен живот Стоянка Дачева. А Цветан, естествено, се съгласи с нея. Близките затрупаха младоженците с дарове, а общинската администрация в Лом им подари кошница с плодове, хранителни артикули и коледна звезда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР