След полицаите и пожарникарите обявиха, че са готови да излязат

...
След полицаите и пожарникарите обявиха, че са готови да излязат
Коментари Харесай

След полицаите и пожарникарите готови за протест

След служителите на реда и пожарникари те оповестиха, че са подготвени да излязат на митинг.  Причина за недоволството им е заложеното нарастване на заплатите от 10% в идващия бюджет. Огнеборците настояват, че работата им на първа линия против ковид е недооценена и се усещат огорчени.

" В същото време за работещите в разнообразни администрации и административни структури, включени в социално-икономическия пакет на държавното управление за преодоляване на пандемията и понижаване на следствията от нея, възнагражденията от 01.08. 2020 година бяха увеличени с до 30% ", написа в позиция на националния профсъюз " Огнеборец ", оповестена на уеб страницата на КНСБ.

Така голяма част от огнеборците към този момент заявяват подготвеност да излязат на улицата. Освен в " Огнеборец " пожарникари членуват и в най-големия полицейски профсъюз – СФСМВР, който към този момент разгласи планове за митинг.

От няколко дни служители на реда в разнообразни градове на страната излизат на предупредителни демонстрации. Те упорстват за нарастване на заплатите им и настояват, че в случай че държавното управление не се съгласи на договаряния, ще провеждат национално неодобрение на 8 ноември.

Искрата, запалила полицейското неодобрение, бе държавно решение, с което се дава възможност за скок на заплатите до 30% в над 30 различни администрации.  МВР не е в листата, въпреки че служителите на реда, наред с лекарите, здравните инспектори и пожарникари те, са хората на първа линия непрестанно. Досега служителите на реда получиха еднократна премия от 600 лева И тези пари обаче не стигнаха до всички чиновници. За пожарникари те бонуси не бяха дадени.

" Крайно недопустимо за нас е и през идната 2021 година средствата за прехрана и финансови разноски на ведомството да бъдат надалеч под прага на потребностите...За поредна година с помощта на " съответната " финансова политика от страна на държавното управление, Министерство на вътрешните работи, в частност неговите структури, ще бъде насила да търси спонсорство под формата на дарения от общини и държавни структури ", пишат още от " Огнеборец ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР