След подписването на договора за добросъседство с Македония, пролича слабостта

...
След подписването на договора за добросъседство с Македония, пролича слабостта
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Договорът с Македония дава дефекти, заплашва българщината

След подписването на контракта за добросъседство с Македония, пролича слабостта на българската дипломация.

Това мнение изрази водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов.

Само година след подписването на контракта за добросъседство с Македония, той стартира да дава недостатъци. И тук личи слабостта на българската дипломация. Доказателство за това е изказването на Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание, съобщи той.

Паргов е безапелационен, че ръководещите би трябвало " да проявят храброст и да защитят българщината, която са отстоявали и са дали живота си за нея хиляди. Те са длъжни да защитят ползите на българите в Македония, по този начин както го вършат Сърбия, Гърция и Албания за техните малцинства “.

Според него в контракта сред Гърция и Македония нещата са ясно написани и това не дава опция за спекулации.

" Докато нашият контракт по никакъв метод не възпира македонски публични представители да вършат сходни изказвания. Самият факт, че в контракта се приказва за македонски език, към този момент е проблем. Историческа истина е, че македонските наречия са част от българския език “, показва още Калоян Паргов.

Преди седмица министър председателят Бойко Борисов също се ядоса на македонския си сътрудник Зоран Заев, който в телевизионно изявление декларирал, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР