След подобен скандал трябва да се види какви са щетите

...
След подобен скандал трябва да се види какви са щетите
Коментари Харесай

Експерт: След шпионския скандал НАТО може да ограничи информацията към България

След сходен скандал би трябвало да се види какви са вредите и това е въпрос на разбор, защото информация от НАТО се популяризира освен в секторите на сигурността, само че и в други служби и министерства. Ако не вземем поучения от това нещо, е допустимо част от информацията, която би трябвало да получаваме, да не стига до нас. Ние би трябвало да покажем, че сме благонадежден сътрудник. Познавам част от обвинените и съм шокиран от това, че е допустимо да се сътвори такава мрежа и да действа. Това разяснява пред Йордан Божилов от Софийския конгрес по сигурността по отношение на разрушената шпионска мрежа у нас.
Още по тематиката
" България е оперативно забавна за доста страни, добави Божилов. - Във авторитетните европейски и американски издания това е едно от водещите заглавия - разбиването на шпионска група на Русия у нас. Тази тематика ще стане детайл от вземането на решения, в това число ще наклони везните в тенденция наказания и по-твърдо отношение на обособените страни към Русия. Това е тематика с доста ракурси, освен шпионския скандал. "

" България влиза като член на НАТО и Европейски Съюз в наклонността за доста по-изострена изразителност и опити за напън върху Русия и президента Путин, изключително и след встъпването в служба на новия американски президент Джо Байдън, добави по тематиката Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи. - България ще придобива все по-голямо значение и за общата тактика на НАТО, и за съветските ползи в района. "

Според него подобен вид скандал и разработка повече от година сигурно е с присъединяване на партньорски страни.

" Основната цел и ползи на съветските служби са интервенциите, които се правят на наша територия ", безапелационен е Керемедчиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР