След подаден от Община Несебър сигнал до Областна администрация-Бургас и

...
След подаден от Община Несебър сигнал до Областна администрация-Бургас и
Коментари Харесай

Областният на Бургас иска хотел да махне нерегламентирани чадъри от плаж в Несебър

След подаден от Община Несебър сигнал до Областна администрация-Бургас и изявления в средствата за всеобща информация за непозволено ситуирани чадъри и шезлонги върху пясъчна линия в Несебър , с обозначения, че са на намиращ се наоколо хотел, регионалният шеф Стойко Танков разпореди незабавна инспекция.

" Собственикът на хотелската база да отстрани чадърите и шезлонгите от пясъчната линия. В противоположен случай ще издам заповед за изземване на заетата повърхност ", съобщи Танков.

Според Кадастралната карта и кадастралните регистри на община Несебър пясъчната линия не е записана като морски плаж и съставлява част от морското дъно, което според закона е обществена държавна благосъстоятелност, оповестиха от Областната администрация.
 Следковид сезонът стартира с по-високи цени на шезлонги, цаца и бира
Следковид сезонът стартира с по-високи цени на шезлонги, цаца и бира

На Северния плаж чадърите и шезлонгите са по 1,20 лева

От институцията изясняват, че пясъчната линия се обособява като такава единствено през летния сезон и непрекъснато се трансформира, а през останалото време от годината е морско дъно и по тази причина тази част от крайбрежната линия не е обособена в аграрен парцел и записана като морски плаж.

Експерти на Областна администрация-Бургас направиха замерване, съгласно което образуваната пясъчна линия към днешна дата е с размери 662 кв. м.
 За кмета на Царево оповестяването на залива Корал за предпазена околност е противоконституционно
За кмета на Царево оповестяването на залива Корал за предпазена околност е противоконституционно

" Не съм пристигнал с ремаркето да си взема един залив да си го нося в София ", разгласи министър Сандов

" Разполагането на чадърите и шезлонгите върху пясъчната линия е нерегламентирано и без правно съображение ", безапелационен е регионалният шеф. " Още през днешния ден ще издам нужните наставления за премахването им в тридневен период. Ако това не бъде осъществено, ще издам заповед за изземване на заетата повърхност по реда на член 80 от Закона за държавната благосъстоятелност. ", разяснява Стойко Танков.

Изготвеният констативен протокол от Областна администрация-Бургас, както и материалите от сигнала на Община Несебър, ще бъдат изпратени до Министерството на туризма по подготвеност за следващи дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР