След пет месеца размисъл, днес (13 септември) Софийска градска прокуратура

...
След пет месеца размисъл, днес (13 септември) Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Разгеле! Прокуратурата обяви, че разследва хакването на пощите

След пет месеца размисъл, през днешния ден (13 септември) Софийска градска прокуратура заяви, че е образувала досъдебно произвеждане за хакерската офанзива против " Български пощи " ЕАД. Производството е формирано за това, че през месец април 2022 година в гр. София непозволено е спрян достъпът до компютърни данни в осведомителна система на „ Български пощи “ ЕАД, която е част от сериозната инфраструктура, като действието е осъществено за имотна полза и от него са настъпили тежки последствия, написа в известието.

Досъдебното произвеждане е формирано с разпореждане на прокурор в СГП от 31.05.2022 година след инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт, оповестяват още от СГП.

След разбор и преценка на всички данни, събрани в хода на инспекцията, прокурор в СГП е счел, че са налице задоволително такива за осъществено компютърно закононарушение.

Поради особената фактическа и правна трудност, следствието е предоставено на следователи от Национална следствена работа. До момента са осъществени голям брой дейности за събиране и инспекция на доказателства. Работата по случая продължава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР