След пауза от една година, с нов партньор и с

...
След пауза от една година, с нов партньор и с
Коментари Харесай

СК ДЕМА рестартира националната тенис верига 17+

След пауза от една година, с нов сътрудник и с нови тенис страсти се завръща, националната тенис верига 17+. Първият шампионат ще се организира на кортовете на Семеен кодекс “ДЕМА “ на 12 – 13 юни.

Вторият е очакван през м. септември още веднъж в Семеен кодекс " Дема, като уредниците възнамеряват да прибавят и трети, за който ще стане очевидно в идващите седмици.

Националната тенис верига 17+ цели да се основат условия за изява на някогашни и сегашни състезатели, чието равнище на игра и обществени задължения не им разрешават да се включват постоянно и сполучливо в шампионати от държавния и интернационалния календар на БФТ.

 

Целевата възрастова група са лица, навършващи 17 години, без ограничаване за горна граница. Основната цел е да се възстановят и запазят като постоянно практикуващи тенис огромна група от тенисисти, чиято подготовка е лишила години в напъните на доста хора (състезатели, треньори и родители), само че към този момент не е ориентирана към професионален тенис по редица аргументи (обучение във ВУЗ, работа в области отвън спорта, нетърпимост към високи натоварвания, липса на качества и др.).

Всеки един от шампионатите ще включва надпревари единично и на двойки. Загубилите в първия си мач поединично ще вземат участие в успокоителен шампионат, тъй че всеки участник да изиграе минимум два мача. На двойки ще се играе по системата на директна елиминация. Форматът на срещите зависи от броя на участниците и ще бъде определян на място съгласно размера на схемата.

Право на присъединяване имат тенисисти, без значение дали са някогашни или сегашни експерти, дилетанти, ветерани, треньори и други, навършващи минимум 17 година в годината на присъединяване си (за 2016 година - родени преди 31.12.1999 г.), които нямат класиране в международната класация на АТП на сингъл все още на шампионата и са отвън първите 24 в националната класация за мъже единично все още на тегленето на жребия. Картотека към БФТ не е наложителна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР