След първия ден, в който актуалните данни за разпространението на

...
След първия ден, в който актуалните данни за разпространението на
Коментари Харесай

Ето защо се получи хаос с данните за коронавируса

След първия ден, в който настоящите данни за разпространяването на ковид у нас не се афишират от Щаба, а посредством електронна система, настъпи комплициране в отчитането на броя на новите случаи. Това наложи брифинг на заместник-министъра на опазването на здравето Жени Начева, която изясни аргументите за недоразуменията. Може би най-голямо подозрение сътвори броят на умрелите и несъответствието по този параграф. По данни на системата за денонощието няма нови умряли от COVID-19, само че внезапно общият им брой се усили с 10 от 5 май, написа аг. " Фокус "

Зам.-министър Жени Начева изясни, че случаите на умряли от ковид са от април и началото на месец май, само че болничните заведения са пропуснали да ги вкарат в електронната система, откъдето е настъпило и разминаването. Директорът на Центъра по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб проф. Тодор Кантарджиев уточни, че не бърка единствено този, който не работи, като добави, че никой няма интерес да лъже българите за броя на умрелите от ковид.

„ Днес за първи път се промотира тази осведомителна система и първото, което желая да кажа, е, че щеше да буди огромно удивление, в случай че нямаше разминаване с числата откакто методиката на събиране на данните е друга. Едно е по електронен метод, обвързван с образованието на личния състав и лечебните заведения, а друго беше методът с бързите известия по телефон и на книжен притежател “, изясни проф. Кантарджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР