След отстраняването на емблематични за разследващата журналистика имена от Нова

...
След отстраняването на емблематични за разследващата журналистика имена от Нова
Коментари Харесай

Домусчиеви започнаха да режат регионалните сайтове на Дарик


След отстраняването на емблематични за проверяващата публицистика имена от Нова тв, притежателите й Кирил и Георги Домусчиеви явно са решили да се освободят и от солидната мрежа на районните уеб сайтове на Dariknews.

Новинарският уебсайт бе основан преди години от Дарик радио, само че бе продаден на Нова телевизия дружно с Gong.bg. Така се наложи в него да се разгласяват вести от двамата му притежатели – Радосвет Радев и Нова тв.

Dariknews е много известен уебсайт, който работи с всички районни екипи на радиото и напълно не е съсредоточен единствено в столичните вести.

Новаторството на Домусчиеви започва от Варна – там екипът към този момент е отстранен откъм връзката си със уеб страницата. За това заяви във Facebook основният редактор на Дарик радио в морската столица Наталия Господинова.

Ето какво написа тя: „ С голямо оскърбление оповестявам на всички, че от през днешния ден екипът на Дарик радио Варна няма нищо общо със уеб страницата dariknews.bg. След като години разработвахме с доста труд, обич и възторг варненската страница на доскоро нашия уебсайт, през днешния ден без предизвестие и без никакво почитание към авторския ни труд стопираха достъпа ни до него.

Няма да спестя информацията, че проблем има откогато един „ олигарх “ се снабди по чудноват метод с Нова ТВ и с Нетинфо.

От през днешния ден анонимните редактори в Нетинфо към този момент разполагат с цялостен надзор над осведомителното наличие в уеб страницата, който сътвориха хората от Дарик радио.

Но позволяват една генерална неточност – губейки човешкия запас на Дарик радио, губят доста. Интересно наличие най-много. И импресии, несъмнено..

И няма потребност да съм оракул, с цел да кажа, че dariknews.bg скоро няма да съществува, колкото и да се прави, че е Дарик.

Ами не е.

Беше до скоро.

Ние обаче сме на линия, подготвени да стартираме изначало

Няма да драматизираме, нито ще страдаме, просто обръщаме нова страница…

Търсете ни в darikradio.bg, на нашата фб страница Darik Varna – да, тя си е наша, както и в ефир – от идната седмица с нова стратегия “.

Новите притежатели на Нова тв провокираха земетресения в медията през юни т.г. с разчистването на потвърдени експерти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Изхвърча и изпълнителният шеф на Нет Инфо Христо Христов, който разгласи, че е налице опит за невиждана интервенция в публицистичната политика на онлайн изданията от въпросната група.

Братята Кирил и Георги Домусчиеви купиха „ Нова броудкастинг груп “, в която влиза втората по величина частна телевизия у нас – Нова тв, от шведската компания Modern Times Group за 185 млн.евро. Според изискванията по договорката, „ Адванс Медия груп “ на братята Домусчиеви получават напълно Нова тв и мажоритарен дял от интернет-компанията Нет Инфо.

„ Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „ Нова броудкастинг груп “ за справедлива журналистика, преданост към феновете и сътрудниците, както и високо качество на наличието и стратегиите “, разяснява договорката Георги Домусчиев, представен в уеб страницата на Нова тв. Тогава той даде обещание и нови забавни развлекателни стратегии. Дали е имал поради и реалитито, поради което тежка техника нагази предпазената територия при плажа Листи, не е ясно.

Тепърва следва да стане ясна ориста и на другите екипи на Дарик.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР