След остров Крит, където бе забелязан 39-годишния емир на Катар,

...
След остров Крит, където бе забелязан 39-годишния емир на Катар,
Коментари Харесай

Емирът на Катар пристигна на Закинтос, размразяват инвестицията на арабския магнат от 2 милиарда евро

След остров Крит, където бе видян 39-годишния емир на Катар, той се насочи към остров Закинтос с плаващия си замък. И не инцидентно, защото над известния плаж Навагио на острова се намира площта от 15 000 декара, която татко му купи през 2014 година, с цел да влага в региона, като построява туристически първокласни квартири, написа "Труд ".

Инвестицията на Катарския емир – в началото бе планувана да доближи 2 милиарда евро, само че не бе осъществена заради бюрократични проблеми и правосъдни процеси от страна на гръцката страна.

Младият емир посети за първи път (събота) мястото след слизане от Al Lusail с помощна лодка и дойде в региона, съпроводен от близки сътрудници.

След промяната на държавното управление, катарианците мислят да „ размразят “ капиталовия си план в Гърция и към този момент са направени първи стъпки в тази посока.

През миналия вторник, посланикът на Катар се срещна с министъра на развиването и вложенията Адонис Георгиадис, с молба да му помогне да преодолее бюрократичните проблеми. Според информация собствеността на самия плаж принадлежи на гръцката черква. Продавачът пък е последният потомък на остаряла благородническа фамилия на гръцкия остров, която е притежател на местността още от XVII век. Площта, принадлежи към манастира “Св. Георгиос Кримнон” и включва известния плаж Навагио.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР