След оставката на кабинета и предложението за нов премиер в

...
След оставката на кабинета и предложението за нов премиер в
Коментари Харесай

Нинова на преговорите с ПП за нов кабинет: Нашето мнение съвпада в вашите приоритети

След оставката на кабинета и предлагането за нов министър председател в лицето на Асен Василев, през днешния ден от " Продължаваме промяната " стартират формалните договаряния с Българска социалистическа партия и Демократична България. От партията ще търсят поддръжка по препоръчаната от тях нова стратегия за ръководство за 6 месеца.

В 13.00 часа започнаха договарянията с Българска социалистическа партия в зала „ Запад “ на Народното събрание. От страна на Политическа партия на срещата участват министър председателят в оставка Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Гюров и Никола Минчев.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД РАЗГОВОРИТЕ В ИЗВЪНРЕДНИТЕ ЕМИСИИ " Пожарна охрана СВЕТА И У НАС ", КАКТО И НА САЙТА НИ BNTNEWS.BG, И

" Пред нас има тежка и виновна задача да успеем да съберем болшинство за едно държавно управление, което да работи за ползите на хората ", съобщи финансовият министър в оставка Асен Василев, който ще бъде препоръчан за министър председател в нов кабинет на Политическа партия. Искрено се надявам да намерим допирни точки. Нека да продължим нататък по същия метод, разяснява Василев.



Корнелия Нинова се похвали с добра вест за постигнатото дотук - няколко от огромните търговски вериги са оповестили понижение на цената на хляба с 20%. Това е една от ограниченията, които Българска социалистическа партия са предложили и те са се съгласили. Опровергали са изказванието на скептиците, че хората няма да почувстват тази мярка.

Нинова съобщи, че се радва, че може да продължат диалозите и да намерят общ път.

" За нас беше значим общественият дирек в политиката в предходния кабинет. Нашето мнение съответствува с вашите цели, оповестени авансово - за битка с корупцията, смяна в КПКОНПИ, само че бихме желали да допълним програмата на държавното управление с няколко тематики. Това са обществената политика, опазване на здравето, обучение, стопанска система. Да се надяваме, че договарянията ще са резултатни ", сподели Нинова.



От 15.00 ч са диалозите с " Демократична България ".

В петък президентът Румен Радев връчи първия мандат на " Продължаваме промяната ", които разполагат с една седмица, с цел да проучат ще съберат ли нужните гласове за нов състав на кабинет. Българска социалистическа партия се готвят
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР