След оставката на кабинета Денков България е толкова близо до

...
След оставката на кабинета Денков България е толкова близо до
Коментари Харесай

Росен Желязков: Толкова сме близо до изборите, колкото бяхме и преди 9 месеца

След оставката на кабинета " Денков " България е толкоз покрай изборите, колкото беше и преди 1 месец, и преди 9 месеца. Това разяснява ръководителят на Народното събрание Росен Желязков откакто Народно събрание одобри оставката на премиера Николай Денков.

Според него подаването на оставката е било преждевременно и за. Това се случи в отсъствието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на претендента за министър председател съгласно ротационното съглашение - Мария Габриел. Борисов и Габриел са на конгреса на ЕНП в Букурещ, който се организира през днешния ден и на следващия ден.

" Тази оставка беше прогнозируема. Вчера беше националната конференция на ГЕРБ и това беше новината. Подаването на оставката имаше единствена цел и тя беше да затапи тази вест. Минути след складиране на оставката беше направено и предлагането да е първа точка, което демонстрира неустановеност и липса на доверие. Искаха да видят и какво ще е държанието в зала ", сподели той.

" Какво следва от това бързане? Първото нещо, което следва, е откриването на конституционната процедура с съвещания и връчването на мандати, което може да стартира още на следващия ден. Вчера се искаше отдръпване предлагането да се гледа през днешния ден, с цел да се гледа в петък. И през днешния ден аргумента, че не са знаели, че водачът на ГЕРБ дружно с претендента за министър председател е в Букурещ, наподобява наивно и бих споделил - незадълбочено. Таймингът го задава президента. Толкова сме покрай изборите колкото бяхме преди месец, и преди 9 месеца ", съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР