След опустошителните земетресения в Турция, отнели живота на над 40

...
След опустошителните земетресения в Турция, отнели живота на над 40
Коментари Харесай

Турски знаменитости събраха над 5 млрд. евро за пострадалите от земетресенията

След опустошителните трусове в Турция, лишили живота на над 40 хиляди души, светът прати филантропична помощ и избавителни екипи към югоизточната ни съседка. В самата страна обаче също кипят редица акции за набиране на средства в поддръжка на потърпевшите.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 441
Кампанията „ Турция – едно сърце “, която за няколко часа съумя да събере над 115 милиарда лири (около 5,7 милиарда евро).

Всички огромни ТВ-канали и радиостанции в Турция направиха общо предаване, което продължи от 20 ч. до 3 ч. след среднощ на 16 февруари. Събитието беше излъчено по едно и също време по 213 телевизионни канала и по 562 радиа от Турция и чужбина.

Модератори бяха четирима водещи, а в студиото имаше редица известни персони – спортисти, артисти, артисти и други Целта бе хората да се обаждат по телефона и да афишират какво подаяние ще създадат. В последна сметка събраните милиарди ще отидат за Агенцията за ръководство и надзор при бедствия и повреди (AFAD) и за Червения полумесец.

Кампанията за дарения за 10-те наранени провинции събра предприемачи, актьори, политици, представители на неправителствени организации, а даже и върлите футболни врагове „ Галатасарай “, „ Фенербахче “ и „ Бешикташ “. В студиото бяха капитаните и президентите на отборите, които дружно с останалите участници одобряваха позвънявания от жители в самобитния „ колцентър “.

Президентът Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи: " От бедствията в предишното познаваме от близко великодушието на нашия народ в такива обстановки. Надяваме се, че нашата нация още веднъж ще покаже великодушието си с цифра, която ще счупи върха за всички времена. Не се колебая, че ще успеем да се оправим с това задължение с позволението на Аллах “. 

В студиото се чу и гласът на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, който изпрати видеосъобщение с обръщение, че организацията стои зад Турция и ще окаже нужната помощ.

" Когато виждам картини на страдалчество и опустошения, виждам хора тук-там, които познавам доста добре. Откакто съм Върховен комисар за бежанците, съм посещавал района доста пъти и в никакъв случай няма да не помни топлината и щедростта на хората, които съм срещал. Турция е страната, която приема максимален брой бежанци, както и нейните сирийски съседи. Тя е непостижим образец за благотворителност. Сега приканвам целия свят да ви поддържа. Така, както вие от години подкрепяте нуждаещите се ", посочи Гутериш. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР